Slik forhindrer du maur i kolibrimater

Hvordan forhindre maur i kolibrimatere

Kolibrimatere er en stadig mer populær måte å mate disse herlige fuglene på, og gir dem en sårt tiltrengt kilde til ernæring. Dessverre, for mange entusiaster, kan mating av disse fuglene bli et stort problem på grunn av maur og andre skadedyr som kan invadere materne og konsumere kolibrimaten.

Problemer forårsaket av maur

Maur tiltrekkes av den sukkerholdige nektaren som finnes i kolibrimat, selv om de kan bygge reir hvor som helst i og rundt materne, tette fôringsområdene og kaste bort maten. I ekstreme tilfeller kan de redusere antallet kolibrier som besøker materen eller til og med drive dem bort, da de kan være en distraksjon og en plage for fuglene.

Oppførsel av maur

Maur er i stand til å reise mye lenger enn først antatt. De kan reise opptil 50 fot fra reiret på jakt etter mat, noe som betyr at uansett hvor langt unna materen er fra reiret, kan maurene fortsatt finne den og invadere.

Forebyggende tiltak

Det første trinnet for å forhindre at maur invaderer kolibrimateren din, er å rengjøre materen regelmessig med en såpeoppløsning for å fjerne maur og eggene deres. I tillegg kan bruk av en maurbeskyttelse eller en baffel for å dekke materen bidra til å avskrekke maurene fra å komme til maten inni. Det er viktig å sjekke materen og maurbeskyttelsen regelmessig, da disse kan bli tette eller skadet over tid.
Deretter er det viktig å vedlikeholde områdene rundt materen. Maur kan bygge reir i trær og busker i nærheten av materen, så det er viktig å kutte planter og ugress rundt materen. Maur trenger en innbydende atmosfære for å bygge et rede, så det er viktig å sørge for at området ikke er gjengrodd. I tillegg trekkes maur også til matkilder, så alt søppel eller andre lokkemidler bør fjernes for å holde maurene unna.
Til slutt, hvis du har et problem med maur, kan det være lurt å vurdere å bruke et avskrekkende middel spesielt utviklet for å holde maur borte fra kolibrimatere. Det er mange mauravskrekkende midler på markedet; noen er naturlige, for eksempel sitrusbaserte sprayer, mens andre er kjemiske sprayer. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til eventuelle fuglearter som lever i området ved bruk av mauravskrekkende midler, da mange av disse inneholder giftige elementer som kan være skadelige for fugler og andre dyr i området.

Holde fylte matere unna maur

Fylte kolibrimatere bør også holdes utilgjengelig for maur, da de kan tiltrekkes av den sukkerholdige nektaren. Det er også viktig å alltid ha materen i et skyggefullt område, da sollys kan varme opp nektaren og gjøre den mer attraktiv for maur.

Fordeler med DIY maurfeller

DIY-feller er en annen måte å avskrekke maur fra å komme til kolibrimateren. Disse fellene kan lages av en rekke materialer, inkludert plastflasker, krukker og andre beholdere. Disse typer feller kan fylles med agn som sukkervann, honning eller andre stoffer som tiltrekker maur og fanger dem.

Bruker peppermynteolje for å holde maur unna

En interessant, men effektiv metode for å avskrekke maur fra kolibrimatere er å bruke peppermynteolje. Denne oljen har en sterk duft som er avskyelig for maur og andre skadedyr. For å bruke denne metoden, tilsett noen dråper av oljen til en bomullspinne og tørk den på innsiden av kolibrimateren. I tillegg kan den brukes på utsiden av materen hvis det er en sterk maurbestand i området.

Bruke plantevernmidler på Hummingbird Feeders

Plantevernmidler kan også brukes som avskrekkende maur, selv om det er viktig å huske på at disse produktene kan være skadelige for kolibrier og andre dyr. Derfor, før du bruker et plantevernmiddel, er det viktig å lese etiketten og følge instruksjonene nøye, da disse produktene kan være effektive, men også farlige hvis de ikke brukes riktig.

Konklusjon

Maur kan være en skikkelig plage når det kommer til kolibrimatere. Men ved å bruke metodene oppført ovenfor, som regelmessig rengjøring, bruk av mauravskrekkende midler og feller, og vedlikehold av områdene rundt materen, er det mulig å holde disse skadedyrene unna. Det er også viktig å ta hensyn til kolibribestanden rundt materen, da noen av disse metodene kan ha innvirkning på selve fuglene.

Leave a Comment